Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

BAM bereid om schade aan Curaçaos koraalrif te vergoeden

Het Nederlandse bouwbedrijf BAM, dat in 2017 grote schade aanrichtte aan het koraal op Curaçao, is bereid om een vergoeding te betalen, zo vandaag blijkt uit de antwoorden op Kamervragen.

In 2017 richtte de BAM grote schade aan tijdens de aanleg van de tweede megapier. De schade werd opgemerkt door medewerkers van een duikschool, waarna onderzoeksinstantie Carmabi verder onderzoek deed. Het gaat om een strook in ondiep water van zo’n 542 meter lang en gemiddeld 50 meter breed.

Vandaag beantwoordde demissionair staatssecretaris Raymond Knops de schriftelijke vragen van Tweede Kamerleden. Hieruit blijkt dat de opdrachtgever de BAM aansprakelijk heeft gesteld, waarna het bouwbedrijf een voorstel tot compensatie van de schade heeft gedaan. Over de hoogte en de vorm wordt nog overlegd.

De Curaçaose overheid heeft daarnaast toegezegd dat dergelijke projecten beter zullen worden getoetst aan de eisen van het Specially Protected Areas and Wildlife-protocol dat onder het Verdrag van Cartagena is afgesproken, en dat er voortaan beter moet worden gecontroleerd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief