Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Ball of Silversides – Het verhaal achter de foto

Ellen Cuylaerts, die in februari bij ons in beeld is, laat zien dat je met veel geduld een mooie foto kunt maken. En ze vertelt hoe ze dat doet!

2012, Grand Cayman

Toen ik net begon met duiken en onderwaterfotografie, werd ik verwend door de aanwezigheid van grote scholen silversides op een van Grand Cayman’s meeste geliefde shore dives: Devil’s Grotto. Ik dook met enkele buddy’s met grote camera’s en lichten en de grote hal van de grotto, die was gevuld met duizenden zilveren visjes en tarpons die op hen jaagden. Het was iets te druk voor mij.

Ik zwom dan ook door een lange overdekte doorgang en zag het middagzonlicht penetreren door verschillende nauwe gaten in de rotsen. Op één plaats bevond zich ook een kleine groep silversides, ze zwommen in het zonlicht en weer weg, continu in beweging. Ik wurmde me achteruit in een spelonk om een hoek te vinden waar ik via mijn fisheyelens het tafereel zou kunnen vastleggen, enkel met natuurlijk licht om het mysterie te vatten. Eenmaal ik de juiste hoek had, mijn compositie, de instellingen….was het wachten en wachten tot dit tafereel zich afspeelde voor mijn ogen en ik volledig voorbereid was om dit te fotograferen.

Het leerde me om steeds te werken met wat je hebt, niet gefrustreerd te geraken als andere duikers in je beeld hangen, maar te zoeken naar iets wat je wel kan klikken. Geduld is ook een mooie eigenschap!

Ellen Cuylaerts is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


A cry from the ocean


The scream


Artic soul

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief