Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film / Reizen

Bali Photo Experience –  Nog eentje extra?

Erik van Vessem - Koraalduivel- Bali Photo Experience

Voordat je het weet, ben je alweer op het punt aanbeland dat je bekijkt of de gestelde doelen voor de Bali Photo Experience zijn gehaald. Het moment van terugkijken en nagenieten!

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.. Het klinkt natuurlijk enorm afgezaagd, maar de Bali Photo Experience is echt voorbij gevlogen. Het aantal duiken dat de deelnemers aan deze reis heeft gemaakt, varieert van veertien tot tweeëntwintig. Sommige duikers verlengen hun verblijf op Bali en kunnen nog extra duiken. Er zijn van die dingen waar je nooit genoeg van krijgt, hè!

De gemaakte duiken waren met recht goede duiken. Als je in de omgeving van Tulamben duikt, mag het beroemde USS Liberty wrak natuurlijk niet ontbreken. Maar je kunt er ook heerlijk tussen de langzaam aflopende koraaltuinen struinen of op één van de muckdive-stekken op zoek gaan naar bijzonder onderwaterleven. De fotografen van deze Photo Experience hebben in elk geval genoeg fraaie modellen voor de lens gekregen. Genoeg modellen en momenten om met de vooraf gestelde doelen te stoeien.

Nancy van Olffen - Anemoonvis - Bali Photo Experience

De gestelde leerdoelen liepen flink uiteen – van de basis onder de knie krijgen, meer kleur en scherpte in de foto tot meer uit flitsers en de belichting halen en spannender en creatiever fotograferen. Zoals bij elke Photo Experience-reis kiest een aantal duikers juist voor deze reis vanwege het duiktempo. Dat tempo ligt namelijk heerlijk laag!

Bij de presentatie van de persoonlijke top vijf selectie van de deelnemers zijn er veel oohhh’s en aahhh’s voorbij gekomen. Zowel van de deelnemers onderling als van het team van het Kubu Indah Dive Resort, dat ons tijdens de Experience-duiken heeft geholpen en nieuwsgierig was naar de resultaten. Wat de deelnemers zelf van dit fraaie werk zeggen? “Veel geleerd, mezelf overtroffen, opnieuw geïnspireerd, direct aan de slag met nieuwe inzichten en kennis.”

Renata-Mazurkiewicz-Naaktslak-Bali Photo Experience

“Nog ééntje extra”… en niet alleen omdat wij er geen genoeg van kunnen krijgen. Als fotograaf maak je nooit genoeg foto’s. Voor de deelnemers aan deze editie van de Photo Experience gaat die éne extra foto in elk geval een hele bijzondere plek in het geheugen krijgen.

Onderwaterfoto’s in volgorde van publicatie: Erik van Vessem, Nancy van Olffen en Renata Mazurkiewicz.

Fotograaf Edwin van der Sande begeleidt in maart 2016 de Bali Photo Experience, een duik-/fotografiereis die de deelnemers in staat stelt om hun vaardigheden op het gebied van onderwaterfotografie te verbeteren. Plaats van handeling is het Kubu Indah Resort. De reis wordt georganiseerd door Dive and Travel.

1 reactie

  1. Wat een schitterende foto’s hebben jullie gemaakt. Ik heb afgelopen dagen mooie plaatjes voorbij zien komen!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief