Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Bah zoet water! Maar toch mooi

Duikreporter John Landa is een echte Oosterschelde-fan. Maar deze keer zoekt hij het zoete water net over de grens op.


Datum:  3 juli 2016
Duiklocatie: Put van Ekeren

duikreport-call-to-action-350x85

En weer een keer een clubduik, ik ben er geen fan van maar deze keer gaan we naar de Put van Ekeren in België waar ik wel een vergunning voor had maar er kwam gewoon niks van om er te gaan duiken en het is maar een kleine 25 minuten rijden van mij thuis vandaan.
We beginnen om 09:00 maar we zijn allemaal ruim op tijd, vlug even de tent opzetten want na de duik zijn er eieren met spek, hmmm lekker.
We krijgen de briefing en ik ga deze keer met Lyon het water in dit word zijn 8e duik dus ik ben benieuwd of het geen stof happen word.

09-P7030464-38017
Omkleden en het water in, de instap is goed geregeld je kunt via een commando sprong te water of gewoon via een trapje het ziet er allemaal perfect uit.
Ik lig in het water en als ik onderwater kijk is het zicht perfect en ik ben verbaast over Lyon zijn duik capaciteiten hij ligt perfect in het water.
We gaan eerst ondiep langs de oever in de hoop dat we een snoek spotten, helaas geen snoek maar wel heel veel scholen met kleine visjes en baarzen echt schitterend om te zien.

lumishootP7030415-38017
Het is heel mooi duiken tussen de hoge waterplanten ik voel me een beetje in Noorwegen waar ik tussen het hoge kelp heb gedoken.
Af en toe is er een open stukje en dan zwemt er een schooltje met vis voorbij, schitterend!
Als ik goed kijk zie ik hele kleine slakjes op de planten zitten maar dat is voor de volgende keer als ik mijn macro lens er op heb staan.
Tijdens de duik maak ik foto’s van Lyon en hij hangt als een volleerd model in het water.
We gaan richting het diepe gedeelte en als we op 8 meter diepte komen dan heb je een kaars rechte dropoff die tot 17 meter diepte gaat, ik ga niet dieper dan een meter of 10 want het temperatuur verschil is meer dan 10 graden en dat voel je best wel.
Na een tijdje de dropoff te hebben gevolgd gaan we weer richting de kant want we moeten weer op tijd bij de instap zijn omdat we binnen een uur en een kwartier weer bovenwater moeten zijn.

07-P7030438-38017
We komen weer tussen de hoge waterplanten en ik zie een ini mini klein snoekje achter een waterplant hangen, en het is een fel beestje er komt een school met kleine visjes voorbij zwemmen en het snoekje haalt gelijk uit helaas hapt hij er net naast maar wel ontzettend leuk om te zien.
We zwemmen ondiep terug naar de instap en onderweg is het weer genieten, een hele school met baarzen blijft bij ons in de buurt zwemmen met dit goed zicht en al dat groen om ons heen na al dat slechte zicht in de Oosterschelde doet dit me goed ondanks dat het zoetwater is.

lumishootP7030429-38017
We hebben nog wat tijd over en gaan de instap voorbij en we komen nog een monument tegen van een duikclub die zoveel jaar bestaat.
Lyon hangt alweer als een volleerd model in het water na een paar foto’s gaan we weer richting de kant en na een tijdje komen we weer bij de instap uit.
We gaan er uit maar net op dat moment liggen er eenden in het water die aan het eten zijn, elke keer gaat die kop onderwater en met die lange nek komen ze helemaal tot de bodem ik zie hier een foto momentje.
Met dat grazen gaat jammer genoeg gepaard met veel stof maar ze gaan gewoon ongestoord verder en levert een paar leuke foto’s op.
Eruit en vlug omkleden en wachten op een omelet met spek ondertussen nog even lekker kleppen over de duik hij was prachtig ik heb intens genoten en Lyon is een duik talent want als dit je 8e duik is en zo mooi ligt dan volgen er nog vele mooie duiken.
Lyon bedankt voor een hele mooie duik en dat je model heb gehangen en iedereen van Passion4diving bedankt voor een schitterende duikochtend.

Ik ben ongeveer 73 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 09:15 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht was zeer goed, ik ben max. 10,4 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *