Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Attack!?!

IMG_2531_bewerkt2Mijn Sardine Run is begonnen. Alleen de vraag is of de sardienen dat ook al weten. Maar dan ineens….sensatie!

De Wild Coast doet zijn naam echt geen eer aan, op mijn eerste zeedag van de Sardine Run. De launch vanaf de rivier gaat nagenoeg ongemerkt voorbij, de zee is haast vlak. De zon komt prachtig op en al snel is het erg warm in een 7mm pak. Uittrekken is geen optie, want als er actie is, willen we er klaar voor zijn.

Aan dolfijnen geen gebrek – gewone dolfijnen en tuimelaars. Die eerste willen we maar al te graag zien – zonder hen geen baitballs. Her en der in de verte zien we een bultrug blazen en als ze dichter in de buurt zijn, horen we vooral het geluid dat ze produceren. Maar de walvissen hebben vandaag geen zin om te breachen, en de tuimelaars laten ook het tuimelen achterwege.

En dan ineens hebben we actie! Eén van de anderen ligt een stukje verderop tussen de dolfijnen. Ineens schreeuwt hij ‘Sharkkkkkk’. Niemand kijkt op want ja, er zitten hier haaien. En die willen we ook nog eens met tientallen, honderden tegelijk in een baitball zien. «Get that boat here!» Zijn roep klinkt nu toch wel enigszins alarmerend. We varen naar hem toe, hij klimt aan boord. Een haai –achteraf bleek het een dusky shark te zijn- was recht op hem af gezwommen. En aangezien hij alleen in het water lag, vond hij dat toch net ietsje minder leuk. De tweede keer dat de haai voorbij zwom –op iets grotere afstand weliswaar-, werd hij op de voet gevolgd door een dolfijn. Die laatste keek onze snorkelaar met een triomfantelijke blik aan: ‘Niets aan de hand, hoor. Je kunt weer opgelucht ademhalen’.

Ach, een dag op zee is nooit saai!

 

Linda Ferwerda heeft in juli de Sardine Run gedaan vanuit Port Saint John aan de Zuid-Afrikaanse Wildcoast. Hierover publiceert zij een reeks blogs.

Links:
http://www.sharkexplorers.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief