Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Atlas ADJ 62X TBP – koudwaterkunstenaar van Mares

Duik jij in frisser water of diep? Dan kun je rekenen op de Atlas ADJ 62X TBP. Deze ademautomaat van Mares is volledig van metaal en geschikt voor alle watertemperaturen.

Reken jij je tot de veeleisende duikers? Of ben jij van plan om in de toekomst ook in kouder water te duiken? Met deze ademautomaat kun je doorgaans in de hele wereld duiken – of het water nu koud of warm is.

De eerste trap van de 62X TBP is voorzien van Auto Sealing Technology (AST), waardoor er geen water in de eerste trap kan lopen.

Dynamic Flow Control (DFC) garandeert een hoge, constante luchtstroom. Dit systeem, waarop Mares patent heeft, beperkt de drukterugval tot een minimum. Welke eerste trap je ook hebt, er is altijd sprake van een terugval van de druk, maar als je dieper komt, wordt dit effect sterker. Het DFC-systeem van Mares richt zich naar de daadwerkelijke luchtbehoefte van de duiker, ongeacht de diepte en cilinderdruk en dat is zeker een voordeel voor wie extremere duiken maakt.

TBP, nog zo’n Mares ontwikkeling, is de ideale bescherming tegen de kou van het water. De piston is volledig afgeschermd middels o-ringen en stuurt het klepsysteem aan. Dat staat voor optimale betrouwbaarheid.

Alle Mares ademautomaten zijn gecertificeerd tot 200 meter diepte en getest tot 400 meter. Ze zijn allemaal CE-goedgekeurd voor duiken in koud water.

De Atlas Adj 62X is de beste ademautomaat voor recreatieve duikers die in koud water en/of diep duiken De tweede trap is volledig van metaal gemaakt -dat maakt hem solide, robuust en betrouwbaar.

VAD wil zeggen dat de lucht die via de middendrukslang wordt aangevoerd, rechtstreeks naar het mondstuk stroomt. In de opening naar het mondstuk maakt de lucht een wervelende beweging. In het centrum van deze werveling is sprake van een lagere druk, waardoor het membraan van de tweede trap omlaag wordt gehouden en de tweede trap des te sneller reageert. Inademen kost niet meer moeite dan nodig.
Als je in koud water duikt, voorkomt het VAD-systeem dat zich ijskristallen vormen en blijft het mechanisme van de tweede trap goed werken.

Metalen tweede trappen presteren beter dan tweede trappen van kunststof, zeker in koud water. Dit komt door de hoge mate van warmtegeleiding. Andere voordelen zijn de verbeterde duurzaamheid en de langere levensduur. Ook zul je minder snel last hebben van een droge mond.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief