Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Aronnax bouwt grootste onderwaterpiramide

Duikschool Aronnax bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. De leden gaan proberen de grootste menselijke onderwaterpiramide te vormen.

Het Guinness Book of World Records gaf enkele dagen geleden officieel toestemming voor de poging, die op vrijdag 18 september zal plaatsvinden. Het huidige record (foto) werd gevestigd in Koh Tao. Daar werd een piramide gevormd met 62 duikers.

Het blijkt lang niet onrealistisch om het record te breken. “We hebben al enkele tests gedaan in het zwembad en dan blijkt dat het moet lukken. We willen het vel van de beer niet verkopen vooraleer die geschoten is. Maar ik heb er alle vertrouwen in. De deelnemers mogen immers op mekaar liggen. We hebben berekend dat we in de breedte zestien duikers naast elkaar kunnen laten plaatsnemen. Daarop kunnen dan de volgende lagen gaan liggen. Het zwembad van Heist is drieënhalve meter diep. Het moet dus lukken om vijf of zelfs zes lagen duikers te stapelen. Dan kunnen we het record van 62 ruimschoots breken. Misschien komen we wel ergens in de buurt van de honderd uit. We hebben 115 leden, dus als we het merendeel kunnen mobiliseren, moet het lukken”, vertelt Bruno Goyvaerts, de initiatiefnemer, aan de Gazet van Antwerpen.

DuikeninBeeld wenst Aronnax veel succes!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief