Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Aqua Dancer – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Rob Aarsen vertelt het verhaal achter zijn ‘Aqua Dancer’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Met een bijna casual elegantie en vloeiende bewegingen onder water straalt model Jilke van de Kamp in deze foto vooral kracht uit. Gedragen door het water komt zij tot poses die onder invloed van de zwaartekracht niet mogelijk zouden zijn. Het water werkt bovendien als een grote softbox. Daar houdt de functie van het water meteen op. Alleen de verstrooiing van het licht in de achtergrond en de reflectie in de oppervlakte verwijzen naar het onderwater-zijn.

Onder de bedrieglijke ontspannenheid ligt een unieke combinatie van talenten die Jilke meeneemt: synchroonzwemmen, freediving, mermaiding en paaldansen. De ketting van de kraan in het trainingsbad van BC Opleidingen dient voor de gelegenheid als paal, voor de rest laten we onze creativiteit de vrije loop.

Camera en instellingen

Camera: Nikon D810
Onderwaterhuis:  Nauticam
Lens: Nikon 24-70 f2.8 achter Sea & Sea 8,5” 210 AR Universal Dome
Flitser(s): Sea & Sea YS-D3 (2x), YS-D1, YS-350 (als backlight), geplaatst op lampstatieven en aangestuurd door optische triggers
Instellingen: diafragma F16, sluitertijd 1/200, ISO 200
Zwarte achtergrond: vijverfolie EPDM 5×4 meter
Kleding Jilke: Fanna Poleware

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief