Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Binnenkort: Apple Watch als duikcomputer met de Oceanic+ app

Vernieuwend is het zeker en het kon haast niet uitblijven – binnenkort kun jij je Apple Watch ook als duikcomputer gebruiken!

Je hebt het misschien al gezien. Oceanic kondigde tijdens de Apple Keynote, de Oceanic+ app aan. Met deze app kunnen gebruikers van de Apple Watch Ultra hun apparaat gebruiken als duikcomputer. De app kan later dit najaar gratis worden gedownload in de App Store en is dan met meer geavanceerde functies ook in de vorm van een abonnement beschikbaar.

Volgens Huish Outdoor, waar Oceanic deel van uitmaakt, omvat de Oceanic+ app alle belangrijke functies die je als recreatief duiker en snorkelaar nodig hebt. De vertrouwde gebruikersinterface maakt het je des te makkelijker om duiken ta plannen. Ook duikomstandigheden en actuele info van de community zoals watertemperatuur, stroming en getijden kunnen in de planning worden opgenomen.

De bediening is eenvoudig, schermen met aanvullende informatie, zoals het kompas, kunnen met het grootste gemak geopend worden. De Oceanic+ biedt alle technologie die je in een moderne duikcomputer mag verwachten – van niet-decompressielimieten tot een waarschuwing bij een te snelle opstijging en veiligheidsstops.

De Oceanic+ app is gebaseerd op het Bühlmann-algoritme dat voortdurend de parameters van de duik berekent en bewaakt. In een oogopslag heb je de info die je nodig hebt.

Direct na de duik wordt de informatie in de Oceanic + app verwerkt en kan deze op alle Apple apparaten worden geopend. Ook wordt de info, waaronder het duikprofiel, in de cloud bewaard. Gebruikers kunnen hun duiken met buddy’s, familie en vrienden en de community delen in de sociale media.

Oceanic werkt momenteel aan meerdere accessoires voor gebruik met de app, zoals een behuizing waarin je de iPhone zowel als onderwateramera en als duikcomputer onder water kunt meenemen.

2 reacties

  1. Apple watch + oceanic app ook te gebruiken met een zender op de 1e trap?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief