Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

App jij de Nederlandse zeenaaktslakken al?

Er is weer een geheel vernieuwde Blauwtipje-app gelanceerd voor zowel IOS als Android smartphones en tablets. Je kunt er één winnen!

In de app worden alle 68 Nederlandse soorten zeenaaktslakken en drie hierop lijkende weekdieren uitgebreid beschreven: karakteristieke kenmerken, eiersnoeren, voedsel, parasieten, seizoentrends, verspreiding in de Nederlandse kustwateren met een landkaart met de laatste 25 geregistreerde waarnemingen en veel meer.

Er zit een gebruiksvriendelijke determinatietabel in waarmee waarnemingen op naam gebracht kunnen worden. Het geheel wordt ondersteund door ruim 1000 foto’s van zeenaaktslakken, eiersnoeren, het voedsel en meer. Met een verklarende woordenlijst waar 70 lastige woorden in uitgelegd worden. In de App Store en Google Play is de app te downloaden onder de naam Blauwtipje voor € 6,99. De opbrengst komt geheel ten goede aan het up-to-date houden van de app en onderzoek naar Nederlandse zeenaaktslakken.

Zeenaaktslakken registreren

De app is gelinkt aan de Blauwtipje-website: www.blauwtipje.nl Hier kan je al je Nederlandse waarnemingen van zeenaaktslakken registreren. Tevens functioneert de website als een digitaal zeenaaktslakkenlogboek. Je kan er foto’s uploaden en heel veel foto’s van zeenaaktslakken van andere sportduikers bekijken. De waarnemingen worden opgenomen in de Nederlandse biodiversiteitsdabase van het www.telmee.nl register. Dus je ondersteunt met het registreren van je waarnemingen ook nog eens het Nederlandse biodiversiteitsonderzoek.

Wil je meer weten? Stuur een mail naar info@blauwtipje.nl

Blauwtipje verloot twee apps!

Er worden twee gratis Apps verloot onder de DuikeninBeeld-lezers. Stuur een e-mail naar info@blauwtipje.nl o.v.v. “Blauwtipje App en DuikeninBeeld” om kans te maken op een van de twee apps. De winnaars krijgen rond 1 december bericht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief