Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Alleen maar snooten

Tijdens een duik op Anna Jacobapolder, richt John Landa zich helemaal op het belichten van onderwerpen met een mal straaltje licht. Het resultaat mag er zijn!


Datum:  11 juni 2016
Duiklocatie: Anna Jacoba Polder

duikreport-call-to-action-350x85

Eerst wilde ik naar de Bergse diepsluis omdat ik toch even wilde kijken naar sepia’s maar ik wilde even wat anders en besloot ik naar Annajacoba polder te gaan.
Als ik aan kom op AJP stuur ik een appje naar thuisfront dat ik naar een andere duikstek ben gegaan zodat ze weten waar ik uithang.
Net als ik er sta komen er nog bekenden naast me staan die ook een duikje gaan maken op AJP we maken nog een praatje daarna pak ik mijn spullen en ga te water.

6-P6110180-37432
Ik ga te water via zijkant van de loopbrug van de steiger, het is hoog water en ik kan makkelijk te water als eerste ga ik even onder de steiger kijken of er een mooi onderwerp ligt normaal stikt het hieronder van de zeesterren maar zie ik er geen een.
Dan ga ik maar richting de voormalige haven, eerst even ondiep rond de havenpier zwemmen en zo kom ik in de haven.
Het zicht is niet super goed maar goed genoeg voor groothoek het is niet stoffig maar een beetje mistig en als je het een beetje goed uitlicht kun je toch een aardige foto schieten.

4-P6110137-37432
Ik ga helemaal los met de snoots, ik schakel 1 flitser uit en licht de onderwerpen uit met een flitser met snoot na een beetje experimenteren kan ik het stof zo goed als elimineren.
Op je kleine schermpje van je camera lijkt het allemaal super maar als ik wat foto’s even vergroot onderwater zie ik dat het nog niet helemaal is dan nog maar wat instellingen proberen.
Er zijn niet echt spannende onderwerpen maar ik wil proberen van een simpel onderwerp toch iets spannends te maken, ik zie tig krabben boven op oesters zitten hier kan ik met de camera zo diep mogelijk om van onder naar boven te fotograferen.
Ik zwem daarna langs de hangculturen maar hier word het ook niet echt spannend, het lijkt of ze niets meer aan deze hangculturen doen het ziet er zeker niet zo mooi als jaren geleden uit.

3-P6110134-37432
Sommige van de drijvers zijn zelfs al gezonken, ik zie het ander buddypaar onder me zwemmen de grote luchtbellen laten stof van de hangculturen vallen wat het zicht niet bevorderd.
Ik ga weet terug naar de instap ik zwem weer terug om de haven pier en ga nog een keer onder steiger kijken en ik vind een gewillig onderwerp een anemoon die willen altijd meewerken.
Nu ga ik echt dingen uitproberen met de snoot, er is ding jammer de anjelier is maar heel klein dus valt een beetje in het niet ten opzichte van de omgeving maar ik doe het er maar mee.
Ik lig bijna een halfuur onder de steiger en ik heb het helemaal naar mijn zin.
Af en toe moet ik uitwijken voor een blauwe haarkwal en dat zijn niet mijn favoriete beesten zeg maar, je moet niet denken van hij is nu voorbij want er kunnen nog altijd hele dunne bijna onzichtbare slierten achteraan komen en die doen ook zeer.

2-P6110110-37432
Na een tijdje vind ik het prima en ga eruit ik kleed me om ga nog even vullen voor de 2 duiken die ik morgen ga doen.
Thuis gelijk de foto’s bekijken en met de laatste foto’s ben ik redelijk tevreden, er is bijna geen stof te vinden op de foto alleen de achtergrond had iets lichter gemogen dat ga ik morgen dan maar eens proberen.

Ik ben ongeveer 105 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 07:15 te water gegaan, de watertemperatuur was 18 graden, het zicht was redelijk tot goed, ik ben max. 4,5 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief