Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Alléén bij Diving World: ongerept duiken rond goed bereikbaar Christmas Island!

Christmas Island klinkt in eerste instantie als een winterse bestemming, maar niets is minder waar! Dit idyllische eilandje, dat onderdeel is van Australië, ligt op slechts een uur vliegen van Jakarta, Indonesië. Behalve de beroemde rodekrabbentrek die hier plaatsvindt, kun je rond het eiland fantastische duiken maken.

Christmas Island is klein en alles behalve gewoon. Het eilandje wordt zelfs weleens de ‘Galapagos van de Indische Oceaan’ genoemd. Dat belooft veel goeds! De kustlijn is nog geen 50 kilometer lang, maar wordt omringd door een adembenemend kleurrijk rif. Rond om dit rif vind je enkele van ’s werelds beste stekken om allerlei (grote) haaien te spotten. Manta’s en walvishaaien zijn er in overvloed en de meest mooie riffen en langgerekte drop-offs van meer dan 500 meter vind je nog geen 200 meter uit de kust. Het grootste gedeelte van Christmas Island is al tientallen jaren beschermd natuurgebied en het water rond het eiland is één groot marien park. Duiken is schitterend én zeer exclusief. Met maximaal 15 andere duikers vaar je richting de mooiste ongerepte duikstekken en zo’n bijzondere duikreis boek je uitsluitend bij Diving World!

Onder water is van alles te zien, van walvishaaien, dolfijnen en de zeldzame dragon moray tot 200 soorten onaangetast koraal, vlindervissen en kleurrijke slakjes. In de ondiepe delen van de zee zwemmen grijze, zwartpunt- en witpuntrifhaaien. Grote scholen zijdehaaien bewegen zich voort in het diepblauwe water, bij de randen van de drop-offs en tijdens spectaculaire driftduiken word je regelmatig verrast door gigantische tijger- en hamerhaaien. Bij de westelijke duikstekken worden deze indrukwekkende haaien vrijwel altijd gezien. Ook aan boord van de boot spot je prachtige dieren. Onderweg naar de mooiste duikstekken word je vaak vergezeld door grote scholen dolfijnen.

Verrassend in winter én zomer

Voor kristalhelder water en heel veel verschillende soorten haaien vertrek je tijdens onze zomermaanden naar Christmas Island. In deze periode valt er weinig neerslag en kun je dus na het duiken genieten van de groene natuur en heerlijke stranden. Want behalve de schitterende duiken is het eiland ook boven water de moeite waard om te ontdekken, zoals de tropische regenwouden en mooie baaien.

Ga je tijdens onze wintermaanden richting Christmas Island, dan kun je vooral veel walvishaaien en manta’s verwachten. Maar ook erg bijzonder is de rodekrabbenmigratie tijdens de maanden oktober, november en december. Dit fenomeen is trouwens niet te missen. Zo’n 40 miljoen (!) krabben doemen op uit de bossen en migreren naar de zee, waar ze hun eitjes leggen. Een gek gezicht zijn de speciale ‘krabbenbruggen’ die de inwoners bouwen, zodat de krabben veilig kunnen oversteken. De walvishaaien smullen van de beestjes, waardoor ze vanaf november veel te spotten zijn.

Slechts een uur vliegen vanaf Jakarta

De bereikbaarheid van Christmas Island is bijzonder goed. Na een vlucht van Amsterdam naar Jakarta stap je voor een uurtje aan boord richting het Australische eiland. Een duikvakantie op Christmas Island is leuk te combineren met een stedentrip naar bijvoorbeeld Singapore of als verlenging van je (duik)vakantie in Indonesië.

Wil jij als een van de weinige de meest spectaculaire en ongerepte duikstekken rond Christmas Island ontdekken? Exclusief bij Diving World boek je een onvergetelijke duikvakantie naar het kleine Australische eiland!

Een complete duikvakantie van 7 nachten op Christmas Island inclusief vluchten, accommodatie én 10 duiken boek je bij Diving World al vanaf €1995,-!

Lees snel verder… 

2 reacties

  1. Ah die is echt gaaf! Alleen al die rode krabben. Hij gaat op de bucketlist.

    REAGEREN
  2. Dit lijkt me een hele gave bestemming, Alleen die krabben vind ik echt te freaky, die hoef ik niet te zien… Maar een bezoek in de zomermaanden lijkt me wel gaaf. Ga ik eens in de groep gooien.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief