Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Bruine plooislakken en zeepaddestoelen

De bruine plooislakken en zeepaddestoelen kunnen je nauwelijks ontgaan tijdens het snorkelen. Duikreporter Ad slaagt erin om ze op de foto te krijgen.

Op dit moment zijn er op de ondiepe begroeide stukken van de Grevelingen (Haven Springersdiep en Noordoosthoek Brouwersdam/Port Zelande) heel veel Bruine plooislakken te vinden. Of het komt door de vormgeving van de slak of door de autofocus van mijn Olympus Tg, weet ik niet, maar het is voor mij enorm moeilijk om een goede foto van deze slakken te maken. De Bruine plooislakken zijn waarschijnlijk vroeg geslachtsrijp want de nog kleine slakken produceren veel eiersnoeren.

Ad Aleman Bruine plooislak 07.09.2020-101923

Behalve de Bruine plooislakken zijn ook de Zeepaddestoelen weer goed vertegenwoordigd. Het is een leuk gezicht om in de diepte 5 Zeepaddestoelen in formatie te zien zwemmen. Veel Zeepaddestoelen betekend ook dat er veel stranden op de ondieptes of tegen de oever. Als het leven verdwijnt, wordt het voedsel voor anderen, zoals voor deze krab.

Ad Aleman Zeepaddestoel 07.09.2020-101923

Ad Aleman Zeepaddestoel 2 07.09.2020-101923

Ad Aleman Blaasjeskrab 07.09.2020-101923

4 reacties

 1. Avatar

  Goede foto Ad, die laatste krab in het lichte omhulsel van een kwal! Mooi contrast.

  REAGEREN
 2. Avatar

  Dank je Wouter

  REAGEREN
  • Avatar

   Hoi Ad mooie foto’s kun en wil je mij uitleggen waar die dahlias staan bij springersdiep en middelplaat ? Alvast bedankt

   REAGEREN
 3. Avatar

  Hoi Rob,
  Als je mij je mailadres geeft, stuur ik je wel een plaatje waar ze te vinden zijn

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief