Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – Snoekjes!

Het wordt een relaxte duik, niet te diep. Op zoek naar snoekjes!

Datum 22 september 2013
Locatie Bronsbergenmeer, Zutphen
 

Met Lotte en Dion richting het Bronsbergenmeer in Zutphen, ook wel Gat van Roelofs genoemd. Het is nog lekker weer en terwijl we onze flessen vullen zitten we fijn in het zonnetje voor het duikcentrum. Eigenlijk te lui om van mijn stoel op te staan want het wat gisteren weer wat aan de late kan…. GTA 5 is uit he;) Dus dit wordt een lekker ondiep duikje langs de objecten die hier liggen.

We gaan er bij de instap in en duiken richting de kooien, op de eerste kooi zit het eerste snoekje al, ze zijn nog klein voor deze tijd in het jaar, maar alles kwam ook laat op gang en loopt wat achter. Het snoekje duikt snel de kooi in en ik ben hem kwijt, naast de kooi zit de volgende al, misschien is het ook wel dezelfde.

 

Vanaf de kooien duiken we naar het nieuwe wrakje en ook daar weer een kleine snoek, dat maakt een simpele duik toch wel erg leuk! Ik had op de parkeerplaats al gehoord dat er een grote snoek vlak bij de instap zit en na wat minuten duiken komen we deze tegen, zeker 80 cm, helaas was het hier vrij stoffig dus geen gelukte foto’s. We duiken wat verder en Lotte wil oefenen met een boeitje schieten, dat valt nog niet mee de eerste keer!

 

We stijgen op naar de oppervlakte en na wat tips dalen we af bij het platform, de 2e poging gaat al een stuk beter, nadat ik zelf ook nog een boeitje geschoten heb is het na 60 minuten weer mooie geweest. Een relaxed duikje met 6 snoeken, geslaagd dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief