Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – Hurghada (deel 6)

Het einde van de vakantie is nu echt in zicht. Nog een paar duiken om alles uit de kast te halen en dan is het spullen spoelen en inpakken geblazen voor Aike en zijn reisgezelschap.


Datum   September 2012

Locatie   Hurghada, Egypte, Rode Zee

duikreport-call-to-action-350x85

Voor wie het verslag nog steeds volgt, dit wordt het laatste deel anders blijf ik aan het schrijven;) We gaan vandaag weer 3 duikjes maken, de eerst is op de Hezabollah, een wrak op 30 meter die mooi begroeid schijnt te zijn en er waren wel eens spookfluitvissen gezien. Eenmaal op diepte valt het helaas wat tegen, de meeste begroeiing is weg en buiten een krokidilvis en een paar grote vleermuisvissen zit er weinig leven op. Niet elke duik kan even geweldig zijn.

Eenmaal aan boord varen we naar Sachwa Abu Galawa, we blijven lekker ondiep en al zwevend zien we al snel een aantal slakjes waaronder de Pyjama en pokkenwrattenslak, ik heb er al honderden foto’s van maar toch schiet ik er snel weer een paar. Ook komen we 3 verschillende soorten murenen tegen, de pepermureen, grijze mureen en geelbek mureen. Zelf vind ik dat je de mooiste foto’s krijgt als ze hun bek open hebben. Ook komt meneer de octopus weer langs deze duik, daar hebben we er dit jaar al aardig veel van gezien. Het is weer 80 minuten genieten hier.

Terug op de boot hoor ik dat we naar het rif gaan waar het zeepaardje is gezien, wij noemen het Shaab Gras, in de lagune bevindt zich een groot veld zeegras. De rest van de duikers gaan de andere kant op maar Zoë, Onno, Lotte, Jos, Denise en ik gaan direct naar het zeegras toe, met zijn 6-en op een rij kammen we elke centimeter uit. Een paar weken geleden heb ik hem in Nederland gespot maar het zou super zijn hem hier weer te zien. Na een paar minuten wijst Denise in het gras, geen zeepaardje maar wel een erg mooi slakje dat ik nog niet eerder heb gezien. Het is een Ceulon Gymnodoris, een wit slakje met rode puntjes, een halve meter verder zit er nog 1. Het vreemde is dat we er na deze 2 geen een meer hebben zien.

Zo hier en daar staan er wat blokjes koraal waar opvallend veel kleine mureentjes in zitten, in sommige blokjes wel 10. Na 60 minuten is de hoop op een zeepaardje aardig verdwenen maar dan zie ik er ineens eentje zitten. Ik kijk om me heen en probeer de rest te roepen, geen idee of ze me horen maar ik hou dat zeepaardje in mijn vizier want tussen al dat groene gras valt hij nauwelijks op! Na een paar foto’s komt de rest ook snel kijken en blijven we hem 20 minuten bewonderen. We zijn al 85 minuten aan het duiken en het wordt tijd om terug te gaan naar de boot, we komen John nog tegen en wijzen hem ook de richting van het zeepaardje, gelukkig vind hij hem ook nog terug. Op de boot hebben we een geel opblaas-zeepaard, hij heeft geluk gebracht.

Voldaan drinken we ’ s avonds een biertje en eten we wat tijdens de wekelijkse Voodoo BBQ terwijl de foto’s van het zeepaardje de tafel over gaan. Ook hebben we een mooie groepsfoto gemaakt, leuk voor op facebook!

Weer een nieuwe dag, en onze laatste duikdag alweer…. jammer. Torfa Ben El Gebel en Shaab Sabina staan op het programma. We duiken om de grote pinnacles heen en komen nog een pyjama slakje tegen, toch nog maar een foto ervan maken. Het is  echt een snuffel duik maar voor de rest vinden we niet veel bijzonders meer. Op de boot nog maar eens in de zon zitten want echt bruin ben ik nog niet, veel te druk met duiken en ouwehoeren op de boot.
De laatste duik is een feit, we gaan dit keer Shaab Sabina stationair doen en geen drift. Een rustig duikje waarbij we alle gaatjes in het koraal afspeuren naar leven, na een tijdje zie ik Charly druk gebaren een stukje verder op, toch maar even kijken wat er loos is. Boven op een stuk koraal kropen 2 mooie risbecia’s, leuke afsluiter van de vakantie!

Bij het duikcentrum spoelen we al onze spullen zodat ze morgen weer droog de koffer in kunnen. Ik zit me nu alweer te bedenken wanneer ik weer terug ga naar Hurghada want ook deze vakantie een geweldige tijd gehad. 24 mooie duiken, leuke crew & gasten en een boel gezelligheid, ik ben bij Voodoo Divers niet anders gewend! De rest van mijn foto’s staan op mijn website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief