Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto / Zuidelijk Afrika - Main Slider

Afrikaanse pinguïns – Het verhaal achter de foto

Op het land zijn ze onhandig maar in het water zijn pinguïns juist heel snel en behendig. En dan wordt het maken van een foto erg lastig. Martijn Schouten vertelt het verhaal achter zijn foto.

Foto’s nemen van deze African Penguins onder water is geen makkelijke opgave, want hoewel deze vogels op het land niet echt bang zijn, zijn ze erg schuw in het water. Wat eigenlijk gek is want op het land zijn ze maar een beetje klungelig en in het water juist enorm snel en behendig. Daarom duurde het een lange tijd en veel mislukte pogingen om ze eindelijk op de foto te krijgen.

Toen ik helemaal had uitgevogeld wanneer ze terug kwamen van hun dagje jagen en had gezien dat ze dan het meest relaxt zijn, kon ik ze heel, maar dan ook heel rustig benaderen met alleen een masker en snorkel in ongeveer heupdiep, 14⁰C graden koud water. Als ik maar stil genoeg bleef liggen, terwijl ze hun veren aan het schoonmaken waren, kon ik dicht genoeg in de buurt komen om een paar foto’s te nemen zonder ze al te veel te storen.

Dit is ook mijn tip aan elke natuurfotograaf, leer zoveel mogelijk van het gedrag van het dier dat je probeert te fotograferen en verstoor de natuur natuurlijk zo min mogelijk!

Deze foto maakte Martijn in januari 2022 bij Boulders Beach, False Bay, Cape Town, Zuid-Afrika.

Camera en instellingen

Camera: Canon 550D
Lens: Tokina 10-17mm, fisheye
Behuizing: Hugyfot
Instellingen: 1/320, ISO 200, F/8

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Nog veel meer verhalen achter de foto…

1 reactie

  1. Wat moet dit geweldig zijn om te zien.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief