Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Acht ‘nieuwe’ diepe wrakken rond Malta

Malta heeft er binnenkort acht diepe ‘duik’-wrakken bij. Vanaf mei mag er officieel door technische duikers op worden gedoken.

HMS Russell.

De Underwater Cultural Heritage Unit van het Ministerie van Toerisme is verantwoordelijk voor de duikactiviteiten op en rond de wrakken.

Drie van de ‘nieuwe’ wrakken zijn vliegtuigen – twee uit WWII, een Junkers 88 bommenwerper op 60 meter bij Bahar ic-Caghaq en een Fairey Swordfish torpedobommenwerper op ca. 55 meter, en een niet-geïdentificeerd vliegtuig op 90 meter.

Drie van de scheepswrakken zijn oorlogsschepen van de Royal Navy. De HMS Russell liep op 27 april 1916 op een mijn en zonk – 125 man kwamen om het leven. Het wrak ligt op 114 meter en werd in 2003 voor het eerst bedoken. De HMS Nasturtium zonk een dag later, ook als gevolg van een mij. Zeven man kwamen om. Het wrak ligt op 67 meter.
De HMT Trusty Star, een trawler die in WWII dienst deed als mijnenveger, zonk op 10 juni 1942, ook omdat het schip op een mijn liep. Het wrak ligt op 85 meter diepte.

Het zevende wrak is de Poolse torpedojager ORP Kujawiak, dat eerder voer onder Britse vlag als HMS Oakley. Op 16 juni 1942 werd het geraakt door een mijn. Sindsdien ligt het wrak op 90 meter diepte. Het achtste wrak, de SS Luciston, ligt sinds 29 november 1916 op 105 meter diepte.

Naar verwachting zal binnenkort bekend worden gemaakt dat nog vier wrakken worden opengesteld voor technische duikers.

Regelgeving
Er mag op deze  wrakken alleen worden gedoken via de duikcentra van Malta. Zij moeten erop toezien dat de duikers in het bezit zijn van de juiste brevetteringen en ervaring om dergelijke duiken te kunnen maken. Duikers betalen ook een bijdrage – de hoogte ervan wordt later bekendgemaakt. Zowel het duikcentrum als de boot heeft een speciale vergunning nodig en de boten moeten zijn voorzien van een Automatic Identification System (AIS).

Recente ontdekkingen
Onlangs zijn nog drie wrakken uit WWII ontdekt – een schip en twee vliegtuigen. Dit gebeurde tijdens wetenschappelijk onderzoek ter voorbereiding van de aanleg van een pijplijn voor gas tussen Malta en Sicilië. Het Ministerie van Energie heeft verklaard dat de gasleiding om de wrakken heen wordt geleid zodat de historische resten behouden blijven. Meer informatie over deze nieuwe wrakken is nog niet openbaar gemaakt.

Bron: Divernet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief