Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marjolein Vereijken – About last weekend

Duikreporter Marjolein gaat de duikstekken van België verkennen. Ze duikt onder in de Put van Ekeren en verkent La Rochefontaine en Vodelée.

About Last weekend!!
Ik wilde deze report al eerder maken, maar door andere bezigheden was dit er helaas nog niet van gekomen. Nu dan toch maar even in de de pen/ toetsenbord duiken om mijn verslag te doen van een fatastisch weekend duiken in België.

Vrijdag ochtend vroeg laden we de auto vol voor wat hopelijk een geweldig weekend gaat worden. Duiken in België, wat moet ik me daar bij voorstellen. Ik heb nog geen flauw idee.
De eerste duik hebben we gepland bij de Put van Ekeren, samen met nog een buddy paar van Duikteam Scuba World Arnhem.
Als we aan komen zien we dat het rustig is en het zicht in het water lijkt fantastisch. We verheugen ons op de duik. Eerst nog even naar het toilet, en wat opvalt is dat het hier zo schoon is. Voordat je mag duiken bij de put van Ekeren vraag je een vergunning aan. Met bijbehorende QR code kan je dan gebruik maken van de toiletten. Deze blijven dan ook keurig schoon omdat alleen mensen met een vergunning hier gebruik van kunnen maken.
We kleden ons rustig om, maar als ik mijn droogpak over mijn hoofd trek voel ik meteen dit is niet goed. Balen mijn nekseal is gescheurd. En ook best wel ver. Gelukkig is het andere buddy team er nog en er wordt meteen gebeld om het te gaan repareren, via alle connecties. We proberen nog om het zelf bij te knippen zodat we de duik hier toch kunnen maken, maar helaas. Het is tever ingescheurd. We zullen het dus eerst moeten laten maken. Gelukkig wil Scuba repair ons diezelfde middag nog helpen, dus we bouwen snel onze spullen weer af en rijden zo snel als we kunnen, (nog ruim een uur rijden) naar Scuba repair. Echt zo fijn dat ze ons op deze vrijdag middag wilden helpen. Binnen 2 uurtjes zat er een nieuwe nekseal in en kunnen we toch op Zaterdag en Zondag nog mooie duiken maken.

IMG-20220702-WA0000-115982

Zaterdag staat steengroeve La roche fontaine op het programma.
Het is altijd spannend op een nieuwe duikstek te gaan duiken, maar hier heb ik toch wel iets meer spanning voor dan normaal. Een steengroeve is toch wat anders, als anders.
We gaan onder en bij de instap is het zicht echt ronduit slecht. Mijn buddy en ik kijken elkaar aan, want we hadden er eigenlijk wel wat meer van verwacht. Het leek zo goed vanaf de kant. Gelukkig wordt het na 10 min duiken beter en was het slechte zicht alleen rond de instap.
Het is bizar om in deze oude groeve te duiken, met z’n rechte muren naar beneden met een een max diepte van 52m.
Leuk dat er zo veel objecten te bekijken zijn en er zwemt veel vis rond wat niet bang is voor duikers. Duik 1 was fantastisch een hele beleving. De 2de duik kunnen we nog meer ontspannen nu we weten wat ons te wachten staat. Maar eerst tussen de duiken door lunchen. Neem wel contant geld mee naar België, want een pinautomaat hebben ze niet bij deze duikstek en ook niet bij Vodélee.
Des al niet te min was het eten heerlijk.

GOPR0927_1656770479494-115982

IMG-20220702-WA0016-115982

Zondag duiken we in Vodélee
Deze stek ziet er heel anders uit boven water dan La roche fontaine, Het zich lijkt vanaf de kant echt fantastisch, en we zien de karpers en steuren al zwemmen. We moeten eerst als groep aanmelden en dit duurt even. Het weer is geweldig dus wachten is niet erg.
De eerste duik zakken we af naar 35+m. Het zicht is werkelijk super. We hoorden al dat het zicht wel eens minder is hier, dus we hebben mazzel.
Ook hier liggen weer leuke objecten onderwater die een bezoekje waard zijn. Zo komen we een tank tegen, verschillende bootjes en uiteraard is er weer veel vis te zien.
Ook hier lunchen we weer tussen de middag en moet er contant afgeregekend worden. Iets om rekening mee te houden dus.
Na de lunch maken we nog een duik hier en bezoeken we de objecten die we de eerste duik niet gezien hebben.

Al met al hebben we een super weekend gehad wat voor herhaling vatbaar is en we zeker volgend jaar nog een keer gaan inplannen, met nog meer nieuwe duikstekken.

aangepast-115982

aangepast 3-115982

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief