Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Aaibare steenslijmvis – Het verhaal achter de foto

Ron Offermans, die in november bij ons in beeld is, fotografeerde het ‘meest aaibare’ visje in de Nederlandse wateren.

Steenslijmvissen hebben, zeker voor vissen, een behoorlijk hoge aaibaarheidsfactor. Het zijn bodemvissen, dus ze hupsen meer van de ene steen naar de andere steen dan dat ze rondzwemmen. Ze lijken ook wel nieuwsgierig en als je de holletjes afzoekt om er een te vinden, komen ze je soms spontaan begroeten. Om jou weer goed in de gaten te houden kijken ze je daarbij meestal recht aan. Voor ons als onderwaterfotografen is dat meestal een uitgelezen moment om ze te fotograferen. Bij deze foto kun je ook heel mooi de beide borstvinnen zien. Zelfs de buikvinnen zijn zichtbaar, deze lijkt hij te gebruiken om op te steunen. Deze heeft een prachtige gestippelde tekening. Door een lens met een lang brandpunt te gebruiken komt hij mooi los van de achtergrond.

Ron Offermans is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief