Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Warm de winter door – vijf warmtevesten

Voor wie de winter lekker door wil duiken, maar een hekel aan kou heeft, hebben we vijf warmtevesten verzameld. Een beetje extra comfort kan nooit kwaad, toch? 

Thermalution Yellow Grade Plus

Je trekt het Thermalution vest aan als een soort van mouwloos T-shirt. Het materiaal is elastisch en in 6 maten leverbaar. Het verwarmingselement zit op de rug. Vanwege het bijzondere materiaal en het systeem word je niet oppervlakkig, maar in de kern van je lichaam wordt verwarmd, aldus de fabrikant. Het vest heeft drie standen en de ingebouwde elektronica zorgt voor stabiele warmte.  Zowel de interne accu’s van het verwarmingsvest als de accu van de draadloze afstandsbediening zijn oplaadbaar. Afhankelijk van de stand waarin je het vest gebruikt, kan je jezelf tot 240 minuten warm houden. Het bijzondere aan dit warmtevest is dat je dit zowel in combinatie met een nat- als met een droogpak kan gebruiken.

Mares Active Heating Vest

Het warmtevest van Mares is zo dun mogelijk uitgevoerd zodat het onder het droogpak comfortabel zit. De verwarmingselementen zitten op twee plaatsen op nierhoogte aan de achterzijde en op de borst. Het vest is standaard leverbaar in zes maten. Afhankelijk of je het vest met één of twee oplaadbare 7,4 volt 2600 mAh accu’s gebruikt is de gebruiksduur twee tot vijf of vier tot tien uur. Het vest kent vier verschillende temperatuurinstellingen.

Santi Heated Vest

Het Santi vest is gemaakt van 200 grams Thinsulate materiaal, dat ademend en vochtdoorlatend is. De verwarmingsdraad is in de voering verwerkt. Het is een innovatief stukje draad dat bestand is tegen hoge temperaturen en trekkracht. De maximale temperatuur is 45 graden Celsius. Een extra veiligheidsschakelaar voorkomt dat je oververhit raakt. Het systeem werkt met een externe accu, de gebruiksduur is afhankelijk van het vermogen van de accu.  De doorvoer van de voedingskabel doe je op de plek van je inflator. Dit warmtevest is leverbaar in zeven maten.

Typhoon Icebreaker Vest

Het warmtevest van Typhoon is een 3 millimeter dik neopreen vest. One-size-fits-all dankzij de klittenband banden waarmee je het vest op maat kan afstellen. De verwarmingselementen zitten zowel aan de voor- als achterzijde en warmen op tot 42 graden Celsius. Deze elementen zijn overigens van rubber, zodat je niet bang hoeft te zijn voor kortsluiting als ze nat worden. Het vest wordt van stroom voorzien door een externe 12 volt lithium-ion accu waarmee je het zo’n 70 minuten warm kunt houden. Om het vest en de accu op elkaar aan te sluiten wordt er een doorvoer meegeleverd die op de plaats van je inflator gemonteerd wordt.

Procean B200 Heated vest

Het Procean warmtevest ziet er uit als een bodywarmer en is gemaakt van 200 grams 3M Thinsulate, het materiaal dat je kent van de ‘normale’ onderpakken. Het verschil is dat in dit vest verwarmingselementen zijn verwerkt om de borstzone, schouders en rug te verwarmen. De interne 7,4 volt accu heeft een capaciteit van 4400 mAh en de verwarmingselementen kunnen in drie standen worden gezet. In de laagste stand houden ze je zo’n vier tot vijf uur warm. je kunt de warmte van buitenaf regelen.

Jouw ervaring?

Gebruik jij een warmtevest? Vertel ons wat jouw ervaring is. Je kunt onderaan een reactie achterlaten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief