Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Warm de winter door – vier warmtevesten

Een beetje extra comfort als het koud is, kan nooit kwaad, toch? Met deze vier warmtevesten ben je goed beschermd tegen de kou.

Thermalution Yellow Grade Plus

Je trekt het Thermalution vest aan als een soort mouwloos T-shirt. Aan de onderzijde is een rits geplaatst – dat maakt het aan- en uittrekken een stuk makkelijker. Het materiaal is elastisch en het vest is in 6 maten leverbaar. Het verwarmingselement zit op de rug. Vanwege het bijzondere materiaal en het FIR-infraroodsysteem word je niet oppervlakkig, maar in de kern van je lichaam verwarmd, aldus de fabrikant. Het vest heeft drie standen en de ingebouwde elektronica zorgt voor stabiele warmte.  Zowel de accu’s van het verwarmingsvest als de accu van de draadloze afstandsbediening zijn oplaadbaar. Afhankelijk van de stand waarin je het vest gebruikt, kan je jezelf tot 240 minuten warm houden. De accu’s van dit vest zijn eventueel ook aan te sluiten op de verwarmde handschoenen van Thermalution.
Thermalution heeft verschillende warmtevesten, waarbij het grootste verschil zit in de manier van bedienen en de capaciteit van de accu’s. De vesten van dit merk kunnen zowel in combinatie met een nat- als met een droogpak gebruiket worden.

Mares Active Heating Vest

Het warmtevest van Mares is zo dun mogelijk uitgevoerd zodat het onder het droogpak comfortabel zit. De verwarmingselementen zitten op twee plaatsen op nierhoogte aan de achterzijde en op de borst. Het vest is standaard leverbaar in zes maten. Afhankelijk of je het vest met één of twee oplaadbare 7,4 volt 2600 mAh accu’s gebruikt is de gebruiksduur twee tot vijf of vier tot tien uur. Het vest kent vier verschillende temperatuurinstellingen. Er is ook een broek met hetzelfde systeem leverbaar.

Santi Flex 2.0 Heated Vest

Het Santi Flex 2.0 warmtevest is gemaakt van  flexibele Climashield-isolatiestof met een gewicht van 180 g/m2 en bestaat uit drie lagen. De buitenlaag heeft ook winddichte eigenschappen.

De verwarmingsdraad is in de voering verwerkt. Het is een innovatief stukje draad dat bestand is tegen hoge temperaturen en trekkracht. De maximale temperatuur is 45 graden Celsius. Een extra veiligheidsschakelaar voorkomt dat je oververhit raakt. Het systeem werkt met een externe accu, de gebruiksduur is afhankelijk van het vermogen van de accu, anderhalf uur of vijf tot zes uur.  De doorvoer van de voedingskabel doe je op de plek van je inflator. Dit warmtevest is leverbaar in zeven maten – van XS tot 3XL.

Naast het heating vest heeft Santi ook twee verschillende verwarmde onderpakken en verwarmde handschoenen (voor gebruik onder droogpakhandschoenen).

Procean B200 Heated Vest

Het Procean warmtevest ziet er uit als een bodywarmer en is gemaakt van 200 grams 3M Thinsulate, het materiaal dat je kent van de ‘normale’ onderpakken. Het verschil is dat in dit vest verwarmingselementen zijn verwerkt om de borstzone, schouders en rug te verwarmen. De interne 7,4 volt accu heeft een capaciteit van 4400 mAh en de verwarmingselementen kunnen in drie standen worden gezet. In de laagste stand houden ze je zo’n vier tot vijf uur warm. je kunt de warmte van buitenaf regelen. Het vest is leverbaar in vijf standaard maten en kan daarnaast volledig op maat gemaakt worden.
Wil je heel zeker weten dat je het niet koud krijgt? Procean heeft ook volledige onderpakken met verwarming.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief