Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stans van Hoek – Duikvaker 2013

Datum 3 februari 2013
Locatie Houten

Stans was op Duikvaker, zat aan de thematafel voor Duikreporters en ja, dan volgt er uiteraard een Duikreport. Zo heeft zij de beurs meegemaakt.

Eigenlijk zou ik dit weekend als scheidsrechter werkzaam zijn tijdens in internationaal shorttracktoernooi in Hasselt (België). Door familieomstandigheden heb ik dit toernooi af moeten zeggen en wil even mijn zinnen verzetten op zondag.

Wat kun je dan beter doen dan een dagje Duikvaker? Precies… iets leukers kan ik zo snel niet bedenken.Als ik binnen ben, ga ik eerst naar de stand van Duikeninbeeld.tv. ik ken inmiddels bijna iedereen daar, dus eerst even een praatje maken daar. Binnen no-time zit ik aan de thematafel met Annet en Edwin. Ondertussen is ook Carla ( ook een reporter die vaak schrijft voor duikeninbeeld) aangeschoven. We hebben het over schrijfstijlen, wie heb je voor je als je aan het schrijven bent, en hoe zou je ook op een andere manier kunnen schrijven. Als ik schrijf, dan doe ik dat over het algemeen in dagboekstijl, zoals ik al heel lang doe voor mijn vader als ik met vakantie ben. Hoe nu anders? Dit keer komt, samen met Annet en Edwin, het idee opborrelen om een keer een interview in mijn report te verwerken. Op dat moment loopt Patrick van Brienen (organisator van de beurs) langs en na vragen mag ik hem aan het einde van de middag interviewen. Het plan is dus gesmeed.

Ik vervolg mijn bezoek langs alle stands en het eerste dat opvalt, is het feit dat er voor het eerst sinds lange tijd weer verkocht wordt. Dat geeft wat meer leven en je ziet dat het bij deze stands drukker is dan elders. Zelf weet ik een setje (tandarts)haakjes te bemachtigen. Ik had dat setje ook al gezien op BOOT2013, maar laten liggen en later op de dag nooit meer terug gevonden. Het is gezellig druk, maar de paden zijn ruim, dus er is geen filevorming. Ik neem een kijkje bij het waterbassin waar op dat moment gespeeld wordt met Bonex onderwaterscooters, gaaf speeltje, maar wat voorlopig niet past in mijn duikbudget. Ik kijk ook naar de scooterconstructie waarmee Achim Schloeffel het Kanaal is overgestoken, heel bijzonder, twee scooters met een wing ertussen, en een scherm aan de voorzijde, om achter te kruipen zodat de automaat niet gaat blazen en masker niet af gaat door de hoge snelheid.

Mijn wandeling over de beurs gaat verder en ik kom vele bekenden tegen, ik ga naar de “meet and greet” van Voodoo Divers. Voodoo Divers heeft dit jaar geen stand. De boot onderging onlangs een grote opknapbeurt en dat kost zoveel dat het huren van een stand er dit jaar niet in zit. Er zijn nog veel meer reisaanbieders aanwezig, ik zie allerlei aantrekkelijke bestemmingen, genoeg om de eerste tien jaar of langer duikvakanties naartoe te plannen.

Ik wil nog wat meer informatie over het nieuwe heatingvest van Santi, maar het is zo druk bij die stand, dat ik mijn vragen nog maar even bewaar en op een later tijdstip nog een keer langs ga.

Duikmaterialen zijn er in ruime mate te aanschouwen, maar omdat ik een GUE duiker ben, ga ik aan de stands met de algemene materialen (automaten, stabjackets, pakken) voorbij. Mijn interesse gaat vooral uit naar specifieke merken zoals Apeks, Halcyon en Santi.

Tegen het einde van de beurs ga ik op zoek naar Patrick en als ik hem heb gevonden heeft hij helaas geen tijd om mijn vragen te beantwoorden, hetgeen ik goed begrijp. De standhouders zijn ondertussen druk bezig met het afbreken van hun stands. Ik spreek met Patrick af dat ik mijn vragen per mail stuur. Helaas heb ik tot op dit moment nog geen mail terug ontvangen, zodat mijn vragen onbeantwoord zijn gebleven. Het idee om mijn duikreport in een interview te gieten is dus helaas niet gelukt. Mocht ik binnenkort nog antwoord ontvangen, dan zal ik dit in een volgend report verwerken.

P.S. Ik heb mijn fotocamera per ongeluk thuis laten liggen, dus geen foto’s bij dit report….

Duikvaker-Duikreportwedstrijd

Deze reportage is geschreven in het kader van de Duikvaker Duikreport-wedstrijd.  De winnaar krijgt de super robuuste Olympus Tough TG-820. Met eigenschappen als waterdicht, schokbestendig en vriesvast het ideale maatje voor de Duikreporter. Wil jij ook kans maken op deze camera, lever dan uiterlijk zondag 10 februari 2013 jouw tekst, foto’s, een filmpje of een combi daarvan in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief