Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – 2 x prut zicht

Voor de Nederlandse Kampioenschappen onderwaterfotografie wil duikreporter John Landa nog even oefenen met zijn groothoeklens. Maar voor dat soort foto’s heb je goed zicht nodig. En de titel zegt het al….


Datum: 18 mei 2016
Duiklocatie:Anna Jacoba Polder en Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Ook vandaag staan de duiken in het teken van het ONK, ik wil nog een paar stekken bekijken en toch nog wat dingen proberen met groothoek met model omdat Lia mijn buddy en model alleen de eerste dag mee kan doen van het ONK moet ik die foto op de eerste dag maken.
Het is lekker rustig op AJP we zijn met zijn tweeen en besluiten via de zijkant van de steiger te water te gaan en dan om het piertje de voormalige haven in te zwemmen en boven water ziet het er best goed qua zicht.
Zo gezegd zo gedaan maar als we in het water staan en ik steek mijn hoofd onderwater is het zicht gewoon bud man o man dit is balen.
11-P5180032-37244
We zwemmen om de havenpier en zwemmen het voormalige haventje in en het zicht word gewoon niet beter eerder slechter, ik baal er enorm van want ik wilde samen met Lia gewoon oefenen maar niks van dit soms zie ik Lia niet meer en is ze net een meter van me vandaan.
We zwemmen wat in het rond en we besluiten om te draaien en terug naar de instap te gaan, als we wat dieper gaan word het zicht wat beter maar er is niks te zien alleen maar de slijkbodem van de hangculturen.
We gaan op het piertje terug richting de aanlegsteiger en als we daar aankomen zal en moet ik een foto maken we zijn tenslotte niet voor niets in het water gegaan.

14-P5180070-37244
Ik vind een zeester die licht ik uit met een snoot en Lia hangt er achter en schijnt met haar lampje op de zeester, als Lia iets te ver naar achter ligt dan zie ik ze niet eens in beeld alleen maar een vage schim zo slecht is het zicht.
Na wat foto’s heb ik er genoeg van en gaan er uit, we lopen terug naar de auto ruimen de spullen op we maken nog een praatje onder het genot van een bakje koffie en een koek.
Hierna ga ik vullen en ga nog een tweede duik maken aan de Bergse diepsluis kijken of ik nog een sepia kan scoren.
Aangekomen op de parkeerplaats is vrij rustig er staan 2 leden van de duikclub waarvan ik lid ben ze zeggen dat het zicht ruk is, ik ga er toch maar in want om een sepia op de foto te zetten heb ik aan meter of 2 zicht genoeg.
07-P5180130-37244
Ik ga onder en het zicht is inderdaad een stuk minder, ik zwem naar de rekjes en als ik in de buurt ben van de stokken waar eitjes op zitten zie ik net een sepia weg zwemmen, ik heb hem zeker 1 hele seconden in beeld gehad, jammer maar helaas.
Ook hier is het niet beter dan aan AJP ik besluit om te draaien en mijn heil te gaan zoeken in ondieper water, en dat is een goede beslissing het zicht is op sommige stukken super.
Die heldere stukken zijn vlagen waar het ook kouder is dat kan ik goed voelen aan mijn gezicht zwem je daarna weer in een stuk waar het zicht slechter is word het water ook weer een stuk warmer.
Vreemd maar ik ga helemaal los om toch nog wat foto’s te maken, ik heb een paardeanemoon in het vizier en probeer ik nog wat snoot technieken op, helaas is de achtergrond niet spannend genoeg maar ik doe het er maar mee.

06-P5180131-37244
Lia kan de 2e dag van het ONK niet mee dus probeer ik of ik een foto van mezelf kan maken met de zelfontspanner na een paar keer proberen heb ik toch een redelijk resultaat ik moet volgende keer toch beter liggen.
Ik houd het voor gezien en ik ga eruit, ik kleed me om en ga naar huis, Lia bedankt voor de eerste duik.

Ik ben ongeveer 65 / 76 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:00 / 13:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max. 4,5 / 8,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief