Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

150 karpers uitgezet in Boschmolenplas

De Boschmolenplas is sinds dit weekend 150 karpers rijker!

Dat duikers en vissers met elkaar kunnen samenwerken, blijkt bij de Boschmolenplas. Duiklocatie Boschmolenplas en Sportvisserij zijn een samenwerking aangegaan. De visrechten zijn door de eigenaar van Duiklocatie Boschmolenplas verpacht aan Sportvisserij Limburg. De afspraak houdt in dat het noordoostelijk deel van de plas wordt ingericht als ‘karperwater’.

Er zijn twee aparte zones – één voor duikers en één voor vissers – zodat duikers en vissers elk in hun eigen zone actief zijn. Duiken en sportvissen zijn ook nog eens de enige sporten die in de Boschmolenplas zijn toegestaan. Voor beide groepen gelden de voorwaarden die gesteld zijn door de desbetreffende organisaties Sportvisserij Limburg en Duiklocatie Boschmolenplas.

Afgelopen zaterdag zijn door Sportvisserij Limburg 150 spiegelkarpers uitgezet – de eerste stap op eg naar uniek ‘karperwater’. Maar of de karpers zich ook aan de gescheiden zones zullen houden….?

2 reacties

 1. Avatar

  Nou, ik zit hier nu op vakantie en of de karpers zich aan gescheiden zones houden weet ik niet maar de duikers in ieder geval niet, afgelopen nacht was er een hele grote groene verlichte vlek die zich in het vissersgedeelte verplaatste met als uiteindelijk resultaat dat ze in dit gebied ook aan land zijn gegaan.
  Ik hoop niet dat de duikers zich verwonden aan mijn vistuig maar als het wel zo is, is dat hun eigen schuld.
  Ik vind het niet prettig dat ik hier eerst een week een voerplek probeer op te bouwen om uiteindelijk (voornamelijk ’s avonds en ’s nachts) wat te vangen en dat mijn voerplek dan verstoord wordt door een groep duikers.

  REAGEREN
  • Avatar

   Hans zou je aub contact op willen nemen met de eigenaar van Duiklocatie.Boschmolenplas

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief