Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

10 + 1 reden om met een Aqua Lung Legend te duiken!

Het internet staat vol met lijstjes, reden voor ons om eens een lijstje op te stellen met redenen waarom je met een Aqua Lung Legend automaat zou willen duiken!

 

1.  365 dagen per jaar duiken, zelfs in Nederland!

In Nederland kan het water soms wat koud zijn en duiken in koud water kan ervoor zorgen dat je ademautomaat bevriest. Dit kan leiden tot ongecontroleerd blazen van de ademautomaat. De eerste trap van de Aqua Lung Legend (Supreme versie) is voorzien van een hermetisch afgesloten droge kamer. Die zorgt dat het interne mechanisme schoon en droog blijft om zo de kans op bevriezing in koud water te minimaliseren. De warmtewisselaren verdrijven de kou die wordt veroorzaakt door expansie van het ademgas.

Aqua Lung_Legend_eerste trap_open_tekeningAqua Lung_Legend_eerste trap_tekening

2.      365 dagen per jaar duiken, dus ook op vakantie!

De eerste trap met Yoke aansluiting weegt maar 882 gram, de DIN uitvoering slechts 668 gram! Tussen de eerste trap en de slechts 200 gram wegende tweede trap zit een lichtgewicht flexhose. Een complete Din-automaat met octopus weegt ongeveer 1.3 kilo en past makkelijk in je handbagage! Voor het gewicht hoef je de Aqua Lung Legend in ieder geval niet thuis te laten.

3.      Superieure ademhalingsprestaties, ook op diepte!
Hoe dieper je komt, hoe meer moeite het kost om lucht uit je automaat te krijgen. Dit komt door de afname van de relatieve overdruk in het middendrukcircuit van de automaat en het “dikker” worden van het ademgas. Er moeten op diepte meer moleculen door hetzelfde nauwe kanaal geperst worden. Met de Aqua Lung Legends heb je hier geen last van. Naarmate je dieper komt, zal de middendruk in de eerste trap worden aangepast, waardoor je op diepte zeker net zo comfortabel ademt als in ondieper water.

4.      Altijd de juiste instelling! Dankzij het Master Breathing System.
Master Breathing System (MBS) is de nieuwe manier om de ademhalingsinspanning van je 2e trap in te stellen. Het is eenvoudig in gebruik en zorgt voor minder denkwerk onder water. In plaats van twee afzonderlijke instellingen voor de venturi en de veerspanning regelt het MBS beide met één knop. Het door Aqua Lung gepatenteerde systeem zorgt de optimale verhouding tussen de venturi en veerspanning.

Aqualung_MBS

 

5.      Spoelen zonder angst!
Dankzij het Auto Closure Device (ACD). Een ingenieus, mechanisch systeem dat ervoor zorgt dat de ingang van de eerste trap afgesloten wordt (en blijft) zodra deze van de fleskraan gedraaid wordt. Hierdoor blijft je eerste trap in topconditie en gevrijwaard van water en andere verontreiniging tijdens het spoelen. Door de afsluiting behoudt je automaat langer zijn interne smering en kan er ook tijdens het opbergen van de automaat geen vuil in je eerste trap komen en is daarom veiliger om met Nitrox te gebruiken.

6.      Manometer, zender, trimvest en droogpak! Sluit ze aan!
De Aqua Lung Legend heeft 2 hogedrukpoorten en 4 middendrukpoorten. Je kan dus zonder probleem je manometer en flesdrukzender aansluiten of een droogpak en trimvest. De hoek waarin de poorten zijn geplaatst, zorgt voor een optimale slangrouting.

7.      Geschikt voor Nitrox, zo uit de doos!
De Aqua Lung Legend automaten zijn op het moment dat je ze uit de doos haalt zonder verdere aanpassingen geschikt voor het duiken met nitrox tot 40% 02 . Tevens zorgt het ACD-systeem gecombineerd met de droge kamer voor een volledig van de omgeving afgesloten eerste trap.

8.      Eenvoudig onderhoud, eens in de 2 jaar
Aqua Lung heeft de richtlijn voor onderhoud aan ademautomaten onlangs wat gewijzigd. Voorheen werd geadviseerd 1 keer per jaar een servicebeurt uit te laten voeren, nu volstaat 1 keer per 2 jaar. Het advies is ieder jaar een visuele inspectie te laten uitvoeren bij je erkende Aqua Lung Dealer. De Aqua Lung technicus kan aan de hand van 9 verschillende tests voor jou bepalen of direct een volledige servicebeurt noodzakelijk is of dat het kan wachten tot een volgend jaar.

Opmerking: afhankelijk van het aantal duiken en de gebruiksomstandigheden moet de ademautomaat vaker gereviseerd worden.

9.      Comfortabel ademhalen!
De 2e trap van de Aqua Lung is speciaal ontworpen om het comfort tijdens het duiken te verhogen. De pneumatisch gebalanceerde 2e trap zorgt dat je zowel in ondiep als dieper water met dezelfde lage inspanning evenveel lucht toegevoerd krijgt. De middendrukslang is licht van gewicht en extreem flexibel waardoor er geen kracht op het mondstuk wordt uitgeoefend, en zorgt samen met het Comfobite™ mondstuk* voor een aanzienlijk kleinere kans op vermoeidheid en kramp in de kaken.

*De Legend LX Twilight Supreme is voorzien van een kleinere 2e trap en een speciaal voor dames ontworpen, smaller Comfobite™ mondstuk.

10.   Stoer of Elegant?
Natuurlijk staan functionaliteit en betrouwbaarheid voorop, maar ook aan het uiterlijk van de Aqua Lung Legend is veel aandacht besteed.  Ga je voor stoer? Kies dan de Legend Supreme met volledige zwarte 2e trap. Kies je meer voor Elegant, dan is de Legend LX Supreme met stoere titanium ring wat voor jou! Dames zullen zeker hun oog op de mooi paarse ring van de Legend LX Supreme Twillight laten vallen. Natuurlijk mag en wil je gezien worden met zo’n top automaat!

Wil je echt met iets speciaals aan de waterkant staan? Kijk dan zeker naar de Legend LUX Supreme. Met zijn “pink-gold” accenten en de speciale “peachskin” coating straalt deze uitvoering absolute klasse en luxe uit!

11.   Reden 11 -> Tijdelijk met Gratis Octopus!

Bezoek je Aqua Lung dealer en bekijk de verschillende uitvoeringen van de Aqua Lung Legend. Hij of zij kan je zeker nog meer redenen vertellen waarom jij met de Aqua Lung Legend wilt duiken.  Download via onderstaande afbeelding of deze link de coupon voor een gratis Octopus bij aanschaf van een Aqua Lung Legend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief