Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

1 april!

tropisch strand

Het is 1 april. Nee, dat is geen grap. Dit niet ten minste…

Al twee weken gonst het in de redactie… 1 april, wat gaan we doen? We moeten toch iets leuks kunnen bedenken om duikend Nederland en België voor de gek te houden. Gaan we iets uitzonderlijks of onmogelijks vinden in Zeeland? Nee, dat idee haalt het niet.  Zullen we een nieuw rif gaan plaatsen? Nee, te doorzichtig. Een bijgoochem in de redactie (we noemen geen namen..) stelt voor om te posten dat ik zaterdag ga duiken… leuk hoor, maar daar trapt niemand in. Iedereen die me kent, weet dat het niet gaat gebeuren, ik roep al weken dat het water iets warmer moet worden.

Het is een lastige… na Happie – de zeehond die twee jaar geleden werd geclaimd door een Duitse dierentuin. De reacties waren niet van de lucht – ongeloof, verontwaardiging, droeve reacties… De meeste lezers geloofden het, zelfs nadat een enkeling er voorzichtig bij had geplaatst of het geen 1 april-grap was. Zie hier maar eens overheen te komen…

Maar 1 april zaait nog meer twijfel. Bij elk bericht of nieuwsitem dat we deze dagen onder ogen krijgen, rijst de vraag of het echt is of dat we er volledig in tuinen als we plaatsen. Het bericht over de AIRBnB-nacht tussen de haaien bijvoorbeeld. De één zegt ‘het is echt’, ik denk van niet – de winnaar wordt op 3 april bekendgemaakt. We gaan het zien. Zo zijn er meer. We zullen zien waar we wel ‘de fout’ in gaan.

Van ons hoef je dus niet veel te verwachten. Maar we zijn natuurlijk wel benieuwd wie in de duikwereld met de ultieme grap komt. We horen het graag.

En ik…? Ik verhuis vandaag naar een tropisch eiland…. Echt!

2 reacties

  1. Het wordt gezellig op dat eiland! Ik heb mn duikspullen al ingepakt! Misschien moeten we ook iemand meenemen die een duikreport over de verhuizing kan schrijven?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief