Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Duikvaker 2016 gaat de diepte in

Duikvaker wil je een zo goed en breed mogelijk beeld van duiken en de wereld daaromheen geven. En dat betekent dit keer: meer diepgang! Op 6 en 7 februari in Houten vind je talloze experts en sprekers op allerlei onderwerpen en thema’s. Bij verschillende stands en bij de thematafels van DuikeninBeeld, maar ook op het centrale podium én in het nieuwe Duikvaker Lezingen Theater.

Wat wil jij weten?

Haal het beste uit je beurs met de Duikvaker app. Kies de onderwerpen die jou het meest interesseren, en krijg direct een overzicht van sprekers én stands op dat gebied op je smartphone. Handig, compleet en overzichtelijk!

Een kleine greep uit het programma! Het volledige programma vind je natuurlijk binnenkort op duikvaker.nl en op de Duikvaker app.

What’s up with Wasub?
Hoor alle ins en outs over Wasub, een door menskracht aangedreven onderzeeër. Studenten van TU Delft ontwikkelden en bouwden deze onderzeeër en racen ermee. Met succes. Ze wonnen afgelopen juni deInternational Submarine Races met een wereldrecord; een snelheid van maar liefst 7.42 knopen!

De kracht van muziek
De impact van film wordt zoveel groter door goed geluid. Dat weet niemand beter dan Tim de Haan,  fanatiek duiker, onderwaterfilmer en muzikant. Hij componeert dan ook zijn eigen duikfillmuziek. Ervaar wat goede muziek kan betekenen voor jouw onderwaterfilms.
Lees ook het verhaal op DuikeninBeeld.

Freedive Panel
Maar liefst drie Freedive toppers op het podium! Duikvaker proudly presents Nanja van den Broek (wereldrecordhouder), Jeanine Grasmeijer (wereldkampioene) en Eric van Riet Paap (meervoudig Nederlands kampioen). Ze worden live geïnterviewd. Natuurlijk kun je als bezoeker ook vragen stellen.

Freediving physics
Wat gebeurt er allemaal in je lichaam wanneer je de diepte ingaat met alleen een hap lucht in he longen? Freedive dokter Rik Rösken vertelt het je allemaal en meer. Want wat zijn nou écht de gevaren van freediving?

Freedive wedstrijddokter
Hoe kijkt freedive dokter  en wedstrijdarts  Rik Rösken naar een freedive wedstrijd ? Waar let hij op en wat doet hij dan eigenlijk allemaal?

Ontdek technisch duiken
Technisch duiken is hartstikke hot. Maar waarom zou je het willen?. Ferry van Dorst (3* duikinstructeur bij DiveDiveDive) vertelt je wat technisch duiken allemaal inhoudt en waarom het zo leuk is.

Stromingsduiken: doe het veilig thuis
We doen het vooral in het buitenland… Stromingsduiken. Ook in Nederland kun je je mee laten voeren door stromingen. Ferry van Dorst (PSAI-, IANTD- en NOB-instructeur) vertelt je over de mogelijkheden in eigen land en ook hoe je het veilig doet

Werken onder overdruk
Van je hobby je beroep maken? Carin Bot van stichting NOK (belangenbehartiging beroepsduikers) over werken als duiker, de arbeidsmarkt en de opleidingen die stichting Nok je biedt om je dromen waar te maken. 

Grotexploratie: where no man has gone before…
Maarten van Baal onderzocht met zijn team vele Mexicaanse grotten, en ontdekte daar ook nieuwe! Beleef zijn avonturen mee door zijn verhalen en filmpjes.

Grotduiken: waarom zou je?
Droom weg bij de verhalen van grotduikers. Hoor meer over hun motivatie en ontdek met hen het verschil tussen recreatief duiken en grotduiken. Lezing die ook minder ervaren duikers zal bekoren. Met onder andere Maarten van Baal.

Lion Fish Hunt: eat them to beat them
Het verhaal gaat dat een aquarium in Florida de boosdoener is. Zes Lionfish zouden er ontsnapt zijn tijdens een orkaan. Broodje aap of niet, inmiddels bedreigen grote aantallen van de prachtige maar gevaarlijke vissen de Arubaanse en Bonairse wateren. Ze hebben er geen natuurlijke vijanden en tasten het ecologische systeem van de onderwaterwereld aan. Antoinette Kolman vertelt over het jagen op lionfish, wat er daarna met de vissen gebeurt en het werk van Aruba Reef Care daarbij.

Sea Shepherd Dive
Sea Shepherd is vooral bekend van acties tegen de walvisvangst, maar doet veel meer om onze oceanen en zeeën te beschermen. Sea Shepherd Dive vraagt duikers mee op hulp bij de wereldwijde missie om stropers en andere illegale maritieme praktijken te stoppen. Duikers en duikoperators kunnen delicten overal in de wereld melden. Hoor op Duikvaker over wat SSD allemaal doet, onder andere in Azië.

Stichting Anemoon
Stichting Anemoon houdt met monitoringsprojecten vinger aan de pols van de natuur op het strand en in de zee. In Nederland en in het Caribisch gebied. Ze maken onder andere gebruik van de ervaringen van sportduikers. In het Lezingen Theater laten ze zien wat ze doen en vertellen hoe jij daaraan bij kunt dragen.

Over Duikvaker
Hé pssst, heb jij je ticket al? Met onze earlybird tickets bespaar je maar liefst €3,50 per persoon! Maar dan moet je wel snel zijn. Koop nu je kaart.

Blijf op de hoogte via de Duikvaker website, Duikvaker op Facebook en Duiken in Beeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief