Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Mooooi…

Duikreporter Carla van Westing doet mee aan een weekend van Stichting Anemoon. De uitleg moet natuurlijk meteen in de praktijk gebracht worden, dus duiken ze onder om verschillende soorten onderwaterleven te determineren.


Datum:  april 2016
Duiklocatie: Zeeland

duikreport-call-to-action-350x85

Ik heb gewoon al 2 maanden niet gedoken! Ik vond mezelf al zo rusteloos, tja, dit verklaart veel.
Ik neem deel aan een Anemoon weekend, om onszelf te verbeteren in het invullen van de formulieren en deze passie ook beter op anderen over te brengen en het ze ook goed te kunnen aanleren.
Erg leuk groepje mensen en toch wel weer eens lekker alle soorten van het formulier door te nemen met elkaar. Met goede uitleg erbij natuurlijk. En dan moet het ook maar meteen in de praktijk gebracht worden natuurlijk. Hoewel ik de eerste duik oversla, omdat Lilian en ik samen een belangrijk programma in elkaar moeten draaien voor het BW-weekend in mei.
Maar de tweede duik zijn we er bij. We duiken niet samen en hebben alletwee een voor ons nieuwe buddy. Ik bof met een zeer kundige buddy, 1 van de 2 cursusleiders 
We gaan lekker rustig te water en spreken af dat met de heersende watertemperaturen zo’n 40-50 minuten lang genoeg is. Als we onder gaan zijn we echt zóóó blij verrast met een zicht van wel 6-8 meter. Jippie, nu kan het echt niet meer stuk. We scharrelen lekker rond en vinden al snel een aantal Flabellina gracilis (slanke waaierslak). Daar volgen F. smaragdina’s op en Janolus cristatus (blauwtipjes) en ook een aantal Doto coronata (gevlekte kroonslak). We genieten met volle teugen en kijken ook goed naar allerlei sponzen en zakpijpen. De moeilijkste diertjes om te determineren, vind ik tenminste. We zien er een hoop, van broodspons, sliertige broodspons, witte buisjesspons, weke slijmspons, geweispons en boorspons tot doorschijnende (of doorzichtige….) zakpijp, japanse knotszakpijp, druipzakpijp en slingerzakpijp. Wat heerlijk om dan nu eens een keer de bevestiging te krijgen over de waarnemingen. Ik leer een aantal garnalen, waar ik eigenlijk nooit naar kijk, omdat ik ze niet ken en krijg bevestigd wat ik gezien heb.
Een toppertje van een duik, heerlijk, enorm genoten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief